Skip to content
dressuur simulator (geen achtergrond
Menu

Dressuursimulator

Altijd al de volgende stap willen zetten in het paardrijden? Dan ben je bij onze simulator aan het juiste adres. Op de locatie van Stichting Manege No Limits bevind zich onze paardensimulator en worden onze bijzondere lessen verzorgd. Als onderdeel van de ABNI stichting is ons doel om het voor iedereen mogelijk te maken om te kunnen paardrijden, of je nou beginnend of ver gevorderd rijdt. Zelfs bijzondere ruiters zijn van harte welkom op de paardrij simulator.

Foto-29-05-19-16-41-32

Op de locatie hebben we de beschikking over een binnen- en buitenrijbaan met eb- en vloedbodem. In onze gezellige kantine worden de lessen gevolgd en ontvangen wij onze gasten. De simulatorlessen worden in het hoofdgebouw verzorgd in een aparte ruimte met airconditioning en spiegels. Daarnaast is het mogelijk om de les van anderen te volgen in de ruimte zelf.

Onze interactieve paardensimulator genaamd Hero is de trots van onze manege. Manege No Limits Noordwijk ZH is één van de eersten die deze innovatieve vorm van paardrijden aanbiedt. De paardensimulatorlessen worden aangeboden aan zowel vaste manegeruiters als aan ruiters van buitenaf. Het biedt ruiters een unieke kijk op hun rijvaardigheid die moeilijk te signaleren is op een echt paard. Ons paardensimulator heeft namelijk verschillende sensoren ingebouwd die de ruiter of amazone inzicht geeft in hun balans, hulpen en teugeldruk tijdens de verschillende gangen. Ook is het mogelijk om hogere dressuur oefeningen te trainen. Wanneer u geïnteresseerd bent in een paardensimulator les vindt u hier alle bijbehorende informatie. Het is ook mogelijk om met eigen zadel te rijden. 

Onze dressuursimulator is ook bewezen effectief geweest bij verschillende ruiters op het gebied van angst en revalidatie, bijvoorbeeld door een val van een paard. De paardensimulator biedt een laagdrempelige opstap naar het (opnieuw) beginnen met paardrijden. De ruiter heeft alles zelf in de hand tijdens de les en kan in alle rust wennen aan de bewegingen.

Ook heeft paardensimulator Hero een speciale software beschikbaar voor ruiters die vooral voor het plezier willen rijden. Ook ruiters met een beperking zijn van harte welkom om te genieten van de paardensimulator, onder deskundige begeleiding van onze instructeurs. Voor deze bijzondere ruiters is er een digitaal landschap ontwikkeld van circa 1650 hectare. De ruiters kunnen door middel van interactieve opdrachten ontdekken hoe het is om in de vrije natuur te paardrijden. In de software is het bijvoorbeeld mogelijk om naar een boerderij of dierentuin te rijden. Na elke rit kan de ruiter zien hoe ver hij of zij heeft gereden en op welke plekken er is gereden. Hier vindt u meer informatie over deze lessen.

Meer weten over Hero?

Bekijk de ruiter(software) programma’s en mogelijkheden!