Skip to content
dressuur simulator (geen achtergrond
Menu

ANBI stichting No Limits Noordwijk biedt begeleiding bij simulator sessie! 

Deze dienstverlening bestaat uit het begeleiden van mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking om op onze simulator door een virtueel landschap te rijden. De kracht van No Limits is het welzijn van de mens te verbeteren door het uitoefenen van een hobby. Daarbij draait alles om aandacht en passie. Want aandacht en passie maakt de mens vrolijk, geeft voldoening, vertrouwen en energie. Bijkomend voordeel is de toename van spierontwikkeling en motoriek. Of het nu een persoon is met het syndroom van Down, met een aandoening, stoornis, psychisch probleem of met dementie, No Limits Noordwijk kent geen grenzen! Wij zijn er voor iedereen.

Wat betekent rijden op de simulator?

Het rijden op de simulator is voor veel mensen een fantastische bezigheid. De begeleider bedient de simulator en helpt de klant door het virtuele landschap te rijden. Daarbij kan een bezoek aan het strand, de dierentuin of kinderboerderij worden afgelegd. Maar ook het rijden door de bossen is mogelijk. Afhankelijk van de mogelijkheden van de klant kan de begeleider de simulator laten stappen, draven en zelfs galopperen.

Het is belangrijk dat de klant kan opstijgen met de hulp van alleen de begeleider van No Limits en een eigen begeleider. Wij beschikken niet over een tillift. De simulator kan rondom voorzien worden van valkussens en het zadel heeft een riempje waaraan de klant zich kan vasthouden. Opstappen doen we vanaf een stevig opstapperron. De klant moet wel zelfstandig rechtop kunnen blijven zitten in het zadel in stap. Er zit een noodknop op de simulator waardoor hij direct stil staat.

Hoe aanmelden?

Wij maken een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op de manege. In dit gesprek leggen wij uit wie we zijn en hoe de simulator werkt. Ook willen wij weten wie de klant is, wat de beperkingen zijn en wat de mogelijkheden zijn.

We stellen samen een zorgbeschrijving op waarbij wij omschrijven wat de huidige situatie is maar ook wat de doelen zijn door de begeleidingssessies. Daarbij kan gedacht worden aan het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de klant, maar ook bepaalde individuele doelen afhankelijk van de klant. Vervolgens plannen we een proefsessie.

Mocht de proefsessie goed verlopen, dan spreken we een vaste wekelijkse sessie af van ongeveer 45 minuten. De sessie bestaat uit ontvangst, doornemen van de wensen, voorbereiden tot opstijgen, opstijgen, rijden (ong. 30 minuten), afstijgen en het evt. bezoeken van de echte paarden. Het doel is om te genieten, om 100% aandacht te geven en niet om de paardrijkunsten onder de knie te krijgen.

Klanten met een indicatie

De begeleiding op de simulator kan ingezet worden als de klant een indicatie en PGB heeft voor de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) of via een PGB (Persoonsgebonden Budget) via de WLZ (Wet Langdurige Zorg).

Onze tarieven voor 2021 zijn:

Sessie van totaal 45 minuten waarvan 30 minuten op de simulator: 49,95 euro incl. BTW. We werken met een maand- of kwartaal trajecten van 4 of 12 weken.

ANBI Stichting No Limits Noordwijk is ingeschreven bij de KVK onder nummer 72191082 en is een formele zorgverlener voor de WMO en WLZ. No Limits stuurt maandelijks of per kwartaal een factuur, welke ingediend kan worden indien de klant beschikt over een indicatie.  De instantie betaalt vervolgens de factuur aan No Limits.

No Limits heeft voor haar dienstverlening Algemene Voorwaarden en een Gedragscode opgesteld. No Limits heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten voor haar medewerkers die bovendien getraind zijn voor EHBO en BHV.

Interesse?

Vul het inschrijfformulier in op de website met daarbij in het opmerkingenveld de omschrijving van de beperking en wij nemen contact op voor een afspraak. 

Interesse?

Vul het inschrijfformulier in op de website met daarbij in het opmerkingenveld de omschrijving van de beperking